HTML

Mazsi does America!

beavis és butthead után szabadon.. becsekkolásaim az óperenciás tengeren is túlról, a maine-i freedomból.

Friss topikok

Címkék

2012.06.08. 03:56 mazsikam

welcome to wierdo-land!

 hol is kezdjem....

amszterdamban a _hataratkelesnel_ jobban megszopattak minket, mint bostonban az immigrationon! gyonyoru volt. felrehivtak mindenkit es olyanokat kerdeztek, hogy csak pislogtunk. (mar azt vartuk, hogy mikor fogatjak meg velunk a bokankat...) ja, azt teguk azert hozza, akik nagyon megneztek, hogy ki lephet be amerikaorszagba, azok torokok meg arabok voltak... cuki..
aztan jott egy kedves kis 8 oras repulout.. azt hittem, hogy nehezebben fogom birni, de egesz korrekt volt. a kaja pedig meglepoen finom volt a repulos kajahoz kepest.
bostonbol amennyit lattunk az nagyon fancy volt, szep hely. azon kiakadtunk, hogz az autopalyan kulon tabla van a FOOD EXITnek.. beszarok.. es ezek readasul kb 10 meterenkent vannak..
amerika pedig tenyleg olyan, mint a filmekben. de konkretan. szoval nem csalodtunk.
portlandben kellett minket osszeszednie a tabori kulonitmenynek. mar ott voltunk kb. 45 perce, amikor elhataroztuk, hogy megnezzuk meg egyszer a masik oldalon, hogy ott allnak-e, aztan pedig ujra telefonalunk, meglattuk, hogz bent varnak egy cuki rozsaszin tablaval minket... innen vart meg rank egy kb 2 oras kocsiut a taborba, egy kiakaszto hipster srac volt a sofor, csak kar, hogy vezetni nem tudott es beszelgetes kozben inkabb a jobbegyen ulo szemebe nezett az ut helyett...

amikor megerkeztunk, mar bazifaradtak voltunk, erre elenk toltak egy par lapot, hogy ezeket meg MOST ki kell toltenunk.. jo, megcsinaltuk, var szinte semmit nem fogtunk fel belole.

aztan jott a hidegzuhany. atvitt ertelemben es szo szerint is... eloszor amikor meglattuk a szallasunkat, amitol eldobtuk az agyunkat... nem tul tiszta, nem tul otthonos (meg). es nyilvan mi jottunk utoljara, ugyhogy nekem meg a cseh lanynak jutott a ketagyas szoba.
ezek utan jott a masodik hidegzuhany. a staff hazban KONKRETAN nincs MELEGVIZ.. es rettento mocskos az egesz furdo.. no de mindegy.
raadasul rettenetesen hideg van ejjel. jo, nem csak ejjel, de akkor a leginkabb. mire felebredtem, ugy ereztem magam, mint egy jegkocka. ugyhogy ma azt hiszem melegitoben, zokniban alszom. igy is a haloszakkal meg egy vekonyabb takaroval aludtam, azota azer szereztem meg egy vastagabb takarot is, remelem, hogy igy mar talan nem fogok megfagyni.


ezek utan atmentunk egy ilyen chilledos helyre, van bent a "nappaliban" kandallo, van csocso, tok jo hely. tul sok kedvunk nem volt ismerkedni, ugyhogy bementunk 5 percre, mosolyogtunk parat aztan elmentunk aludni.

miutan bementem vegig arra tudtam csak gondolni, hogy basszus, egy ember sem volt szimpatikus, szar helyen vagyunk, van kb 2 epulet a semmi kozepen es nekem itt kell toltenem az egesz nyarat.. hat nem volt tul felemelo a gondolat. de ma megnyugodtam, hogy nem csak en gondoltam igy, hanem a szobatarsam is..

de aztan uj nap jott, kialudtam magam, ittam egy bogre kavet (meg ra kell jojjek, hogy hogy csinaljak normalis kavet, mert meg a legerosebb is korulbelul olyan, mint halottnak a csok...) es minden maris jobb szinben latszott. kiderult, hogy tegnap este csak egy kis reszet lattuk a helynek. igaz, hogy a legtobb counselor nem szimpatikus, de a staffal jol elvagyunk, jo arcok. az egyik a magyar srac, Pali, akit emlitettem facebookon, vele kezdtuk el irni ezt a bejegyzest, csak par perce lelepett a staff hazba. akkor a kitchen staffban van meg egy lany, Erica, o eleg fura. szegeny sem tul szep, sem tul beszedes, meg nem tudom hova tenni. lehet, hogy idovel felenged es kiderul, hogy tok jo arc. a szobatarsam, Petra, ot sem tudom meg hova tenni, kicsit tenyeres-talpas, neha sok belole, de egeszeben egy kedves lany. Eleni a negyedik kitchen staffos csaj, azt hiszem o is brit, de nem vagyok benne biztos, lehet, hogy amerikai. de o is nagyon kedves lany, kedvelem. a hatodik pedig, aki velunk lakik, a masik maintenence srac, Mark, o skot. ahhoz kepest, hogy a brit lanyoknak neha egyetlen szavat sem ertem, o tok szepen beszel es majdnem mindent ertek. jo fej srac o is, jokat hulyulunk.

a fonokeim Chris es Lilian is nagyon kedvesek, turelmesek velunk. olyan 50-55 korul lehetnek, de ahhoz kepest eleg lazak, nem tul fonokoskodok, nagyon korrektek. ha nem ertesz valamit, elmondjak akar 5x is es nem huzzak fel magukat rajta. ha aznap mar negyedszer kell hasznalnod valamit es meg mindig megkerdezed, hogz hol is van, azon sem akadnak ki. a melo sem durva meg, amig nincsenek a kolykok. reggel fel 8-ra kell jonni, ha a reggelit es az ebedet csinalod. mi Petraval ma is, meg holnap is az ebed-vacsora muszakot kaptuk. eloszor Chris korbevezetett minket a konyhaban, a tarolokban, a fagyasztoknal. minden persze nem ragadt meg elsore :)
eleg sok minden csinaltunk. eloszor osszerakjuk a salatakat, kajakat, felszeleteljuk amit kell, meg ilyenek, aztan kirakjuk oket az ebedlo kozepen levo kinalo asztalokra, azutan az a dolgunk, hogy figyeljunk, aztan ha valami kezd kifogyni, akkor hozunk belole ujat. ha mar mindenki vett egyszer es fogy az etel, akkor atpakoljuk az egeszet egy asztalra, hogy ha valaki akar meg enni, az tudjon venni. ha pedig vegeztek, akkor megnezzuk, hogy mi maradt. ha olyan, amit meg jo lesz, akkor azt elrakjuk, ha csak sima leftover, akkor berakjuk egy vodorbe, malackajanak. :D 
ha vegeztunk ezzel, akkor feltorolgetunk kicsit, elpakolunk, aztan van egy kis szabadidonk, mindig mondjak, hogy mikorra menjunk vissza. ugyanez van kb ebednel es vacsoranal is. vacsora utan kitakaritjuk a helyet, aztan csinalunk, amit akarunk. ma nem figyeltem, hogy mikor vegeztunk, de eleg hamar.

leultunk mi is kajalni, azutan kiultunk a staff haz ele a tok jo kis napozoszekeinkbe, beszelgettunk, jatszottunk valami hulye kartyajatekot, nagyon jol ereztuk magunkat. es elerkeztunk a jelenhez. nagy nehezsegek aran szereztunk netet a telefonomra, hogy tudjak skypeolni. szoval ha latjatok, hogy online vagyok, akkor hivjatok nyugodtan, csak akkor lesz bekapcsolva, amikor tenylegesen tudok is beszelni. altalaban este 8 utan barmikor, amikor eleri a telefonom a wifit. tudom, hogy olyankor nalatok hajnal van, ezert mondom inkabb, hogy amikor szabadidotok van, akkor lepjetek fel skypera, en is neha ranezek a contact listre es ha online vagytok, akkor hivlak titeket. :)

biztos sok dolgot kihagytam, majd ha eszembe jut valami, irok.

csokoltatok mindenkit!

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://mazsidoesamerica.blog.hu/api/trackback/id/tr424572828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LeslieWhite 2012.06.08. 11:51:19

ráértél Mazsi? :) egyébként tök jó postok!
süti beállítások módosítása